Mniam1

Mniam1

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 871]

Konfitura morelowo-borówkowa

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Połączenie dwóch smaków moreli i borówki amerykańskiej. Oddzielnie smakują dobrze, ale razem jeszcze lepiej :)

Konfitura morelowo-borówkowa Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Konfitura morelowo-borówkowa

 

Sposób przygotowania:

Konfitura morelowo-borówkowa
Owoce umyć. Morele pozbawić pestek przekrawając na pół. Wrzucić do garnka z grubym dnem razem z borówką amerykańską. Podgrzewać na początku na małym ogniu dopóki owoce nie puszczą soku. Można podlać wodą. Kiedy owoce zaczną się rozpadać wsypać cukier. Smażyć do uzyskania pożądanej konsystencji. Dobrze, żeby owoce całkowicie się nie rozpadły. Wrzącą konfiturę nakładać do słoiczków i zakręcać. Powinny się zamknąć. Smacznego!
Konfitura morelowo-borówkowa
Przekrojone morele i borówkę wsypać do garnka
Konfitura morelowo-borówkowa
Kiedy owoce zaczną się rozpadać wsypać cukier.