mysza75

mysza75

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 914]

Konfitura z czerwonej porzeczki

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 10

Smaczna konfitura z czerwonej porzeczki. Na zimę idealna, ale nie tylko!

Konfitura z czerwonej porzeczki Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Konfitura z czerwonej porzeczki

 

  • 1 kg porzeczki czerwonej
  • 1 kg cukru żelującego 1:1

Sposób przygotowania:

Konfitura z czerwonej porzeczki
Porzeczki myję, obieram, osączam z wody. Do garnka wsypuję porzeczki, następnie cukier żelujący. Zostawiam na 5 godzin aż puszczą sok. Następnie podsmażam około 4 minuty. Przekładam do słoiczków. Słoiki wkładam do garnka z wodą i zagotowuję.
Konfitura z czerwonej porzeczki
Czerwone porzeczki umyte obrane i zasypane cukrem żelującym
Konfitura z czerwonej porzeczki
Czerwone porzeczki podsmażone około 4 minuty
Konfitura z czerwonej porzeczki
Konfitura przelana do słoiczków i zagotowana