Strona główna Konfitura z czerwonych borówek

Konfitura z czerwonych borówek

Przetwory « poprzedni | następny »
caroline1983

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 322
zdjęcia: 1 z 1
Konfitura z czerwonych borówek
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Mój pomysł na czerwoną borówke


trudność: średnie
czas:

Konfitura z czerwonych borówek - SKŁADNIKI:

  • 1 szklanka przebranych czerwonych borówek
  • 1 szklanka cukru
  • 1 łyżka wody
  • 3-4 dzikie gruszki

Konfitura z czerwonych borówek - PRZYGOTOWANIE:

Podane ilości składników można zwiększyć wg. potrzeby. Gruszki umyć, obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić w kostkę. Wszystkie owoce zasypać cukrem, dodać wodę i zagotować. Odstawić w chłodne miejsce na noc. Następnego dnia całość zagotować i gotować na wolnym ogniu często mieszając tak długo aż kropla konfitury upuszczona na zimny talerzyk skrzepnie (próbę można powtarzać co jakiś czas do skutku). Gotowe konfitury przełożyć do małych słoików i od razu zamknać.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Konfitura z czerwonych borówek  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Przetwory
Sałatka z buraczków Domowa ziołowa sól Kandyzowana skórka z Pomelo
Skórka kandyzowana z mandarynek Przecier pomidorowy Papryka konserwowa
Kiełbasa wieprzowa ze słoika Kiełbasa ze słoika Łatwy dżem wiśniowy
Marynowane śliwki Buraczki z kminkiem w zalewie na zimę Dżem truskawkowy z dodatkiem kawy

Redakcja Gotuje

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane