Strona główna Konfitura z czerwonych borówek

Konfitura z czerwonych borówek

Przetwory « poprzedni | następny »
caroline1983 - Przepis na: Konfitura z czerwonych borówek offline

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 322
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Konfitura z czerwonych borówek
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Mój pomysł na czerwoną borówke


trudność: średne
czas:

Konfitura z czerwonych borówek - SKŁADNIKI:

  • 1 szklanka przebranych czerwonych borówek
  • 1 szklanka cukru
  • 1 łyżka wody
  • 3-4 dzikie gruszki

Konfitura z czerwonych borówek - PRZYGOTOWANIE:

Podane ilości składników można zwiększyć wg. potrzeby. Gruszki umyć, obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić w kostkę. Wszystkie owoce zasypać cukrem, dodać wodę i zagotować. Odstawić w chłodne miejsce na noc. Następnego dnia całość zagotować i gotować na wolnym ogniu często mieszając tak długo aż kropla konfitury upuszczona na zimny talerzyk skrzepnie (próbę można powtarzać co jakiś czas do skutku). Gotowe konfitury przełożyć do małych słoików i od razu zamknać.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Konfitura z czerwonych borówek  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Przetwory
Ajwar pasta z papryki Sałatka z cukinii Cukiniowy sos na zimę
Toskańska przyprawa Sok z malin idealny na zimę Kompot ze śliwek
Leczo do słoików Czosnkowe maślaki Sałatka grzybowa na zimę
Prażone jabłka do jabłecznika Czeko jeżyna lub nutella jeżynowa Syrop z mirabelek

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Twoja ulubiona odmiana śliwek to:

 
 Twoja ulubiona odmiana śliwek to:

głosuj
 

Ostatnio komentowane