Strona główna Konfitura z czerwonych borówek

Konfitura z czerwonych borówek

Przetwory « poprzedni | następny »
caroline1983

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 322
zdjęcia: 1 z 1
Konfitura z czerwonych borówek
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Mój pomysł na czerwoną borówke


trudność: średnie
czas:

Konfitura z czerwonych borówek - SKŁADNIKI:

  • 1 szklanka przebranych czerwonych borówek
  • 1 szklanka cukru
  • 1 łyżka wody
  • 3-4 dzikie gruszki

Konfitura z czerwonych borówek - PRZYGOTOWANIE:

Podane ilości składników można zwiększyć wg. potrzeby. Gruszki umyć, obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić w kostkę. Wszystkie owoce zasypać cukrem, dodać wodę i zagotować. Odstawić w chłodne miejsce na noc. Następnego dnia całość zagotować i gotować na wolnym ogniu często mieszając tak długo aż kropla konfitury upuszczona na zimny talerzyk skrzepnie (próbę można powtarzać co jakiś czas do skutku). Gotowe konfitury przełożyć do małych słoików i od razu zamknać.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Konfitura z czerwonych borówek  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Przetwory
Buraczki z kminkiem w zalewie na zimę Dżem truskawkowy z dodatkiem kawy Smalec do chleba
Mozaika drobiowa Sałatka z ogórków i papryki Puree z pieczonej dyni zwyczajnej
Marynowane patisony Domowa konfitura z cytrusów Sałatka z buraczków na zimę
Dżem jabłkowy z koszteli Fasolka szparagowa w pomidorach do słoika Dżem jabłkowy z cynamonem

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w konkursie Hortex! Przygotuj potrawę kuchni Ameryki Łacińskiej i wygraj cenne nagrody! Do wygrania jest robot Kitchen Aid w wybranym przez użytkownika kolorze oraz 5 nagród dodatkowych - nóż uniwersalny 20 cm Fiskars!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 
 Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane