Strona główna Konfitura z czerwonych borówek

Konfitura z czerwonych borówek

Przetwory « poprzedni | następny »
caroline1983 - Przepis na: Konfitura z czerwonych borówek offline

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 322
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Konfitura z czerwonych borówek
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Mój pomysł na czerwoną borówke


trudność: średne
czas:

Konfitura z czerwonych borówek - SKŁADNIKI:

  • 1 szklanka przebranych czerwonych borówek
  • 1 szklanka cukru
  • 1 łyżka wody
  • 3-4 dzikie gruszki

Konfitura z czerwonych borówek - PRZYGOTOWANIE:

Podane ilości składników można zwiększyć wg. potrzeby. Gruszki umyć, obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić w kostkę. Wszystkie owoce zasypać cukrem, dodać wodę i zagotować. Odstawić w chłodne miejsce na noc. Następnego dnia całość zagotować i gotować na wolnym ogniu często mieszając tak długo aż kropla konfitury upuszczona na zimny talerzyk skrzepnie (próbę można powtarzać co jakiś czas do skutku). Gotowe konfitury przełożyć do małych słoików i od razu zamknać.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Konfitura z czerwonych borówek  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Przetwory
Dynia na zimową zupę Dżem z aronii i jabłek Dżem dyniowo-aroniowy
Mus z dyni gotowanej Eli Mus z dyni pieczonej Eli Marynowana dynia słodko-kwaśna Eli
Ostry mus z dyni Dynia w słoikach Krojone ogórki w zalewie
Sok z mirabelek Marmolada z mniszka lekarskiego Trio mirabelki, bez i jabłko w soku

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane