Strona główna Konfitura z żurawiny do mięs :

Konfitura z żurawiny do mięs :

Przetwory, Owoce « poprzedni | następny »
Babciagramolka - Przepis na: Konfitura z żurawiny do mięs : offline

Platynowy Ekspert
Przepisy: 2739
MODERATOR
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Konfitura z żurawiny do mięs :
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 2

Bardzo zdrowa . Żurawina zawiera dużo witaminy C . Doskonały dodatek do pieczonych mięs i drobiu .


danie wegetariańskie
trudność: łatwe
czas:

Konfitura z żurawiny do mięs : - SKŁADNIKI:

Konfitura z żurawiny do mięs : - PRZYGOTOWANIE:

Żurawiny umyć . Wsypać do rondla . Lekko rozgnieść . Wsypać cukier . Smażyć na małym gazie mieszając , aż sok odparuje , a masa zrobi się szklista i gęsta . Gorącą konfiturę kłaść do czystych , wyparzonych słoiczków . Słoiki odwrócić do góry dnem i zostawić do ostygnięcia .Nie trzeba wekować bo żurawiny zawierają dużo pektyny .
Smak żurawiny doskonale komponuje się ze smakiem pieczystego , zarówno na zimno jak i na ciepło .Doskonałe są sosy z dodatkiem żurawiny ( Np. majonez lub chrzan ) .


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Konfitura z żurawiny do mięs : (strona 1 z 1)  
kinga

kinga
offline

2009-09-16 16:37
O tak chrzan z żurawiną jest pyszny:)
Skomentuj
Oceń:
0
BebiBebi

BebiBebi
offline

2009-09-19 13:42
pychotaaaa
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Przetwory
Dżem jabłkowy - naturalny, bez żadnych ulepszaczy Jeżyny Eli w cukrze na zimę Malinowa-brzoskwiniowa słodycz
Szynka z indyka z szynkowara Lutenica wersja z marchewką Papryka w zalewie słodko-kwaśnej
Dżem z borówki amerykańskiej Papryka z przyprawą do grilla Tarte jabłka w słoiku
Marchewka na zimę Papryka na zimę  w słoikach  Pikle   z  2014

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert online

 
 
 

Sonda

Jakie grzyby lubisz najbardziej?

 
 Jakie grzyby lubisz najbardziej?

głosuj
 

Ostatnio komentowane