Strona główna Konfitura z żurawiny do mięs :

Konfitura z żurawiny do mięs :

Przetwory, Owoce « poprzedni | następny »
Babciagramolka - Przepis na: Konfitura z żurawiny do mięs : offline

Platynowy Ekspert
Przepisy: 2756
MODERATOR
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Konfitura z żurawiny do mięs :
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 2

Bardzo zdrowa . Żurawina zawiera dużo witaminy C . Doskonały dodatek do pieczonych mięs i drobiu .


danie wegetariańskie
trudność: łatwe
czas:

Konfitura z żurawiny do mięs : - SKŁADNIKI:

Konfitura z żurawiny do mięs : - PRZYGOTOWANIE:

Żurawiny umyć . Wsypać do rondla . Lekko rozgnieść . Wsypać cukier . Smażyć na małym gazie mieszając , aż sok odparuje , a masa zrobi się szklista i gęsta . Gorącą konfiturę kłaść do czystych , wyparzonych słoiczków . Słoiki odwrócić do góry dnem i zostawić do ostygnięcia .Nie trzeba wekować bo żurawiny zawierają dużo pektyny .
Smak żurawiny doskonale komponuje się ze smakiem pieczystego , zarówno na zimno jak i na ciepło .Doskonałe są sosy z dodatkiem żurawiny ( Np. majonez lub chrzan ) .


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Konfitura z żurawiny do mięs : (strona 1 z 1)  
kinga

kinga
offline

2009-09-16 16:37
O tak chrzan z żurawiną jest pyszny:)
Skomentuj
Oceń:
0
BebiBebi

BebiBebi
offline

2009-09-19 13:42
pychotaaaa
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Przetwory
Dynia na zimową zupę Dżem z aronii i jabłek Dżem dyniowo-aroniowy
Mus z dyni gotowanej Eli Mus z dyni pieczonej Eli Marynowana dynia słodko-kwaśna Eli
Ostry mus z dyni Dynia w słoikach Krojone ogórki w zalewie
Sok z mirabelek Marmolada z mniszka lekarskiego Trio mirabelki, bez i jabłko w soku

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane