Strona główna Konfitura z żurawiny do mięs :

Konfitura z żurawiny do mięs :

Przetwory, Owoce « poprzedni | następny »
Babciagramolka

Platynowy Ekspert
Przepisy: 2805
MODERATOR
zdjęcia: 1 z 1
Konfitura z żurawiny do mięs :
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 2

Bardzo zdrowa . Żurawina zawiera dużo witaminy C . Doskonały dodatek do pieczonych mięs i drobiu .


danie wegetariańskie
trudność: łatwe
czas:

Konfitura z żurawiny do mięs : - SKŁADNIKI:

Konfitura z żurawiny do mięs : - PRZYGOTOWANIE:

Żurawiny umyć . Wsypać do rondla . Lekko rozgnieść . Wsypać cukier . Smażyć na małym gazie mieszając , aż sok odparuje , a masa zrobi się szklista i gęsta . Gorącą konfiturę kłaść do czystych , wyparzonych słoiczków . Słoiki odwrócić do góry dnem i zostawić do ostygnięcia .Nie trzeba wekować bo żurawiny zawierają dużo pektyny .
Smak żurawiny doskonale komponuje się ze smakiem pieczystego , zarówno na zimno jak i na ciepło .Doskonałe są sosy z dodatkiem żurawiny ( Np. majonez lub chrzan ) .


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Konfitura z żurawiny do mięs : (strona 1 z 1)  
kinga

kinga

2009-09-16 16:37
O tak chrzan z żurawiną jest pyszny:)
Skomentuj
Oceń:
0
BebiBebi

BebiBebi

2009-09-19 13:42
pychotaaaa
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Przetwory
Słodki krem Toffifee Prażona cebulka Kiełbasa ze słoika
Leczo z papryki na zimę Dżem jagodowy z wanilią Dżem jagodowy z jabłkiem
Leśne jagody w żelu Kiełbasa na chleb Buraczki z cebulą i czosnkiem
Zakwas na żur na mące razowej pszennej Domowy dżem z brzoskwiń najlepszy Owsiany zakwas na żurek

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Wiosenne przebudzenie Konkurs - Wiosenne przebudzenie

    Przygotuj dowolną wiosenną potrawę, ciasto lub deser, która Twoim zdaniem zasługuje na miano królowej wiosny. Wygraj atrakcyjne nagrody. Nagrodą główna jest telefon: Nokia Lumia 530 Dual SIM!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Którą z tych sałatek lubisz najbardziej?

 
 Którą z tych sałatek lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane