Strona główna Konfitura z żurawiny do mięs :

Konfitura z żurawiny do mięs :

Przetwory, Owoce « poprzedni | następny »
Babciagramolka - Przepis na: Konfitura z żurawiny do mięs : offline

Platynowy Ekspert
Przepisy: 2759
MODERATOR
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Konfitura z żurawiny do mięs :
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 2

Bardzo zdrowa . Żurawina zawiera dużo witaminy C . Doskonały dodatek do pieczonych mięs i drobiu .


danie wegetariańskie
trudność: łatwe
czas:

Konfitura z żurawiny do mięs : - SKŁADNIKI:

Konfitura z żurawiny do mięs : - PRZYGOTOWANIE:

Żurawiny umyć . Wsypać do rondla . Lekko rozgnieść . Wsypać cukier . Smażyć na małym gazie mieszając , aż sok odparuje , a masa zrobi się szklista i gęsta . Gorącą konfiturę kłaść do czystych , wyparzonych słoiczków . Słoiki odwrócić do góry dnem i zostawić do ostygnięcia .Nie trzeba wekować bo żurawiny zawierają dużo pektyny .
Smak żurawiny doskonale komponuje się ze smakiem pieczystego , zarówno na zimno jak i na ciepło .Doskonałe są sosy z dodatkiem żurawiny ( Np. majonez lub chrzan ) .


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Konfitura z żurawiny do mięs : (strona 1 z 1)  
kinga

kinga
offline

2009-09-16 16:37
O tak chrzan z żurawiną jest pyszny:)
Skomentuj
Oceń:
0
BebiBebi

BebiBebi
offline

2009-09-19 13:42
pychotaaaa
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Przetwory
Kapusta kiszona w słoikach Moje dyniowe pikle Sałatka warzywna z cukinią na zimę
Puree z dyni na zimę Dżem z dyni z imbirem i cynamonem Dżem z dyni i jabłek
Dynia na zimową zupę Dżem z aronii i jabłek Dżem dyniowo-aroniowy
Mus z dyni gotowanej Eli Mus z dyni pieczonej Eli Marynowana dynia słodko-kwaśna Eli

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert online

 

Sonda

Czy przygotowujecie słodkości na Halloween?

 
 Czy przygotowujecie słodkości na Halloween?

głosuj
 

Ostatnio komentowane