lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Konfitury jabłkowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Bardzo dobre na zimowe dni na kanapki do nadziania pączków polecam

Konfitury jabłkowe Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Konfitury jabłkowe

 

  • 5 kg jabłek
  • cynamon 1 opakowanie
  • Cukier żelujący 2:1 2 opakowania -1 opakowanie na 1 kilogram jabłek uprażonych

Sposób przygotowania:

Konfitury jabłkowe
1- Obieramy jabłka wycinamy nasiona i kroimy w ćwiartki i myjemy 2- Jabłka ścieramy na grubych oczkach najlepiej maszynką elektryczną szybko idzie 3- 5 Kg Jabłek wejdzie do dużego garnka podsmażamy koło godzinki dolewamy troszkę wody na początku by nam się nie przypaliło i mieszamy dodajemy jedno opakowanie cynamonu 4- Kiedy jabłka zmniesza swoją objętość o połowę wtedy dodajemy cukier żelujący mieszamy 10 minut 5- Wkładamy do suchych słoiczków zakrecamy i stawiamy do góry dnem i gotowe mam konfitury z jabłek
Konfitury jabłkowe
Potrzebujemy 5 kg jabłek najlepiej dużych szybko sie obiera :)
Konfitury jabłkowe
Obieramy jabłka wybieramy nasionka wykrajamy i kroimy w cwiartki
Konfitury jabłkowe
Mielimy jabłka na grubych oczkach a potem do garnka do przesmazenia