Konserwa wieprzowa

Wieprzowina « poprzedni | następny »
Bahus - Przepis na: Konserwa wieprzowa offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 624
Konserwa wieprzowa
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 3

Doskonała na piknik


trudność: łatwe
czas:

Konserwa wieprzowa - SKŁADNIKI:

  • 2,5 kg wieprzowiny (łopatka),
  • 30 dag słoniny,
  • 2 łyżki suszonego majeranku,
  • 6 ząbków czosnku,
  • pieprz i sól do smaku.

Konserwa wieprzowa - PRZYGOTOWANIE:

Mięso i słoninę zmielić w maszynce do mięsa. Czosnek przecisnąć przez praskę. Dodać wraz z pozostałymi przyprawami do zmielonego mięsa i słoniny. Składniki dokładnie wymieszać. Wlać 100 ml wody. Ponownie wymieszać. Masą napełnić uprzednio umyte i wyparzone słoiki, zwracając uwagę aby od góry słoika zachowane zostało 2 cm wolnego miejsca. Pasteryzować 1 godz. pozostawić na 24 godziny i znowu pasteryzować 1 godz. Tak przygotowana konserwa ma trwałość ok 6 miesięcy. Gdybyśmy chcieli przechowywać ją dłużej, to konserwę należy po 48 godzinach pasteryzować po raz trzeci 45 minut.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Konserwa wieprzowa (strona 1 z 1)  
yola

yola
offline

2008-12-15 08:13
Często robię tę mielonkę.Wolimy ją do kanapek niż wędliny dostępne w sklepach.
Skomentuj
Oceń:
0
Bahus

Bahus
offline

2008-12-21 00:40
Bo jest o wiele lepsza niż w sklepie
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Wieprzowina
Spaghetti z mięsem mielonym i pomidorami Słoikowa kiełbasa z karkówki z boczkiem i czubricą Niby gulasz z szaszłyka
Grillowany karczek musztardowy Czeski gulasz piwny z zasmażaną kapustą Pierogi z mięsem i pieczarkami
Pieczona szynka z czarną porzeczką Łopatka duszona z białą cebulą  Soczyste żeberka w keczupie
Cukinia faszerowana Klopsy z orzechami włoskimi i szałwią Pieczone polędwiczki marynowane w cydrze

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert online

 
 
 

Sonda

Twoja ulubiona odmiana śliwek to:

 
 Twoja ulubiona odmiana śliwek to:

głosuj
 

Ostatnio komentowane