SUPERPRZEPIS

Koperkowa surówka z ziarnami granatu

  • 1
         
ocena: 4/5 głosów: 1
Koperkowa surówka z ziarnami granatu Więcej zdjęć (5)

Koperkowa surówka z ziarnami granatu

Składniki:

Koperkowa surówka z ziarnami granatu

 

  • 1/2 szt kapusty pekińskiej,
  • 8 szt rzodkiewek,
  • 1 szt papryka czerwona,
  • 300 ml jogurtu naturalnego,
  • 1 op. sosu koperkowego Kotanyi,
  • 1/2 szt. owocu granatu

 

Sposób przygotowania:

Koperkowa surówka z ziarnami granatu
Połowę kapusty pekińskiej poszatkować robotem Bosch. Na tarce warzywnej robota zetrzeć również rzodkiewki i paprykę. Dodać sos koperkowy zrobiony z opakowania sosu koperkowego wymieszanego z 300 ml jogurtu naturalnego, dokładnie wszystko wymieszać. Wycisnąć sok z połowy owocu granatu, posypać również ziarnami granatu, udekorować zieloną pietruszką. Podawałam surówkę do grillowanego łososia.
Koperkowa surówka z ziarnami granatu
Połowę kapusty pekińskiej poszatkować robotem Bosch
Koperkowa surówka z ziarnami granatu
Na tarce warzywnej robota zetrzeć również rzodkiewki i paprykę
Koperkowa surówka z ziarnami granatu
sos przygotowujemy z opakowania sosu koperkowego i jogurtu
Koperkowa surówka z ziarnami granatu
Podawałam tę aromatyczną surówkę do grillowanego łososia.

Tagi:

sosy