gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1329]

Koperkowe, drobiowe kotleciki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Koperkowe, drobiowe kotleciki podaję z ziemniakami i surówką na obiad. Polecam - są pyszne i mają fajny smak.

Koperkowe, drobiowe kotleciki

Składniki:

Koperkowe, drobiowe kotleciki

 

  • 400 gram fileta z kurczaka
  • pęczek koperku
  • 2-3 jajka
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • przyprawa un. Kucharek
  • przyprawa do kurczaka
  • tłuszcz do smażenia

Sposób przygotowania:

Koperkowe, drobiowe kotleciki

ETAP 1:

Koperkowe, drobiowe kotleciki
Filet z kurczaka kroimy w kostkę i przekładamy do miski.

Filet z kurczaka płuczemy, osuszamy ręcznikiem papierowym i kroimy w kostkę.

ETAP 2:

Koperkowe, drobiowe kotleciki
Do pokrojonego fileta dodajemy drobno posiekany koperek.

Koperek płuczemy i drobno siekamy, dodajemy do mięsa.

ETAP 3:

Koperkowe, drobiowe kotleciki
Do mięsa i koperku dodajemy przyprawy, jajka i mąkę ziemniaczaną.

Następnie wsypujemy mąkę, przyprawy do smaku i wbijamy jajka. Wszystko razem dokładnie mieszamy.

ETAP 4:

Koperkowe, drobiowe kotleciki
Kotleciki smażymy na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.

Masę nabieramy łyżką i wykładamy na rozgrzany tłuszcz, formując kotleciki. Smażymy z każdej strony na złoty kolor.