Koperty z jabłkami wg Aniutka1

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Połączenie czekolady i jabłek zachwyci łasuchów

Koperty z jabłkami wg Aniutka1

Składniki:

Koperty z jabłkami wg Aniutka1

 

  • opakowanie ciasta francuskiego
  • 4 jabłka
  • szczypta cynamonu
  • 4 łyżki rodzynek
  • 3 łyżki cukru
  • białko
  • 5 dag. czekolady

Sposób przygotowania:

Koperty z jabłkami wg Aniutka1
1. Jabłka obieramy i kroimy w małą kostkę. Mieszamy z cynamonem, cukrem i rodzynkami.

2. Ciasto dzielimy na 8 części. Wykładamy po porcji jabłek, Składamy na pół i zlepiamy brzegi. Smarujemy rozkłóconym białkiem. Wykładamy na wyłożoną papierem blachę.

3. Pieczemy 25 minut w temperaturze 200 stopni. Studzimy i dekorujemy roztopiona czekoladą.