2milutka

2milutka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1493]

Kopytka 10

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Kopytka to doskonała baza do sosów mięsnych lub grzybowych ,a nawet solo okraszone słoninką i cebulą są najlepsze

Kopytka 10 Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Kopytka 10

 

 

Sposób przygotowania:

Kopytka 10
Ziemniaki obieramy i gotujemy do miękkości odcedzamy ,zostawiamy do ostygnięcia- najlepsze są z obiadu z poprzedniego dnia :) Następnie mielimy w maszynce do mięsa wykładamy na stolnicę wsypujemy mąkę,wbijamy jaja i zagniatamy gładkie ciasto. Z ciasta kroimy nożem kawałki i formujemy wałeczki które lekko spłaszczamy nożem i odcinamy niewielkie kluseczki . W garnku gotujemy osoloną wodę i wrzucamy kluski partiami i gotujemy .Gdy wypłyną na wierzch wyciągamy je łyżką cedzakową i okraszamy słoninką uprażoną z cebulką na rumiano. Podajemy solo lub z dowolnymi sosami.
Kopytka 10
Z podanych składników zagniatamy ciasto...
Kopytka 10
kroimy na małe kawałeczki i gotujemy.....
Kopytka 10
kroimy słoninkę i cebulkę do okrasy,i gorące podajemy