Edward mistrz kuchni

Edward mistrz kuchni

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 133]

kopytka mojej babci

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

jedno ze wspomnień mojego dzieciństwa, pyszne kopytka z masełkiem i cukrem

kopytka mojej babci

Składniki:

kopytka mojej babci

 

Sposób przygotowania:

kopytka mojej babci
Ziemniaki przeciskamy przez praskę(tak jak na kluski ślaskie), dodajemy sól, mąkę ziemniaczaną, jajka i mąkę pszenną. masa była zwarta, żeby można było formować wałeczki Masę dzielimy na kilka części, z każdej formujemy wałeczek i tniemy pod skosem ostrym nożem. Gotujemy w osolonym wrzątku, wyciągamy 1-2 minuty od wypłynięcia polewamy sklarowanym masłem i posypujemy cukrem