Strona główna Kopytka z białym serem

Kopytka z białym serem

Mączne « poprzedni | następny »
Triss - Przepis na: Kopytka z białym serem offline

Złoty Ekspert
Przepisy: 1074
zdjęcia: 1 z 4 Strzałka
Kopytka z białym serem
oceń:  
ocena: 4/5
głosów: 1

Smaczne kopytka z serem, polane masełkiem.


trudność: łatwe
czas:

Kopytka z białym serem - SKŁADNIKI:

Kopytka z białym serem - PRZYGOTOWANIE:

Ziemniaki obrać i ugotować w lekko osolonej wodzie. Odstawić do wystygnięcia,przecisnąć przez praskę. Do miski dodać mąkę pszenną i ziemniaczaną, jajka i sól. Dodać rozgnieciony ser biały. Zagnieść dość szybko ciasto. Z ciasta formować wałeczki o śr. ok. 2 cm, spłaszczyć i wycinać ukośnie kopytka. Kopytka gotować kilka minut w dużej ilości osolonej wody. (proponuję ugotować 1-2 kopytka i sprawdzić czy się nie rozpadają – w razie potrzeby dodać więcej mąki) Podawać np. polane masełkiem i lekko oprószone cukrem.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Kopytka z białym serem  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Mączne
Naleśniki o smaku migdałowym Pierogi z kaszanką i leśnymi grzybami Knedle ze śliwką
Naleśniki żytnie z twarożkiem jabłkowym Naleśniki z otrębami owsianymi przełożone jogurtem Naleśniki z serem
Krokiety z pieczarkami, oliwkami i mozzarellą Pizza z pomidorkami koktajlowymi Krokiety z grzybami, kaszą i marchewką
Kakaowe naleśniki z mascarpone i owocami Naleśnikowy tort z bakaliami Pancakes z suszonymi jabłkami i fiołkami w syropie

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem! Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem!

    Kuchnia polska nie ma sobie równych. Rozgrzewający kapuśniak, pierogi czy tradycyjny schabowy to smaki, które kocha każdy Polak. Jakie jest Wasze spojrzenie na kuchnię polską? Pochwalcie się sprawdzonymi recepturami. Do wygrania zaproszenia do restauracji Folk Gospoda!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Z dyni najczęściej przyrządzam:

 
 Z dyni najczęściej przyrządzam:

głosuj
 

Ostatnio komentowane