BĄBELEK85

BĄBELEK85

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 186]

Kopytka z koperkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Mama często robiła kopytka do zupy ogórkowej. Taki smak dzieciństwa. Uwielbiam je, można odsmażyć na patelni i tez będą pyszne drugiego dnia.

Kopytka z koperkiem Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Kopytka z koperkiem

 

Sposób przygotowania:

Kopytka z koperkiem
Ugotowac ziemniaki i przecisnąć przez praskę. Dodac jajko, mąkę i sól. Koperek posiekać i dodatać do masy. Zagnieść ciasto. podzielić na 4 części z każdej formować wałek i kroić pod ukosem. lekko opruszyć mąką. Wrzucać partiami na osolony wrzatek. Gotowac około 1-2 minut od momentu jak wypłyną na powierzchnię. odcedzić i przelać wodą. podawac skropinone oliwą. 
Kopytka z koperkiem
formuję wałki i ucinam pod skosem, gotuję w osolonym wrzatku