iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Kopytka z serem białym według Ewy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 4

Kopytka z serem białym i sosikiem

Kopytka z serem białym według Ewy

Składniki:

Kopytka z serem białym według Ewy

 

 

Sposób przygotowania:

Kopytka z serem białym według Ewy
Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie. Po ugotowaniu odcedzamy i studzimy. Następnie przepuszczamy przez praskę. Dodajemy pokruszony twaróg i dobrze mieszamy.Dodajemy jajko i jeszcze raz mieszamy. Dodajemy mąki i mieszamy. Wyrabiamy ciasto podsypujemy mąką i formujemy kulę. Odcinamy po kawałku i rolujemy wężyki. Odcinamy po kawałku kopytka. Wodę zagotowujemy solimy i na wrzątek dajemy kopytka. Jak wypłyną kopytka są gotowe. Robimy sosik. Kostkę wołową dajemy do 1/2 litra wrzątku-zagotowujemy. Zaciągamy mąką i śmietaną. Gotujemy aż zgęstnieje. Polewamy sosikiem kopytka.