madi356

madi356

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 494]

Kopytka ze skwarkami 2

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Bardzo często w moim domu goszczą kopytka.

Kopytka ze skwarkami 2

Składniki:

Kopytka ze skwarkami 2

 

Sposób przygotowania:

Kopytka ze skwarkami 2
Ziemniaki obieramy, myjemy, gotujemy w lekko osolonej wodzie, odstawiamy do wystudzenia. Następnie ziemniaki przepuszczamy przez praskę do ziemniaków. Do ziemniaków dodajemy jajka, mąkę oraz szczyptę soli, dokładnie wyrabiamy ciasto. Następnie z ciasta formujemy cienkie wałeczki, które kroimy na mniejsze kawałki. Następnie pokrojone kopytka wrzucamy na osolony wrzątek i gotujemy je 2-3 minuty od momentu wypłynięcia, wyjmujemy. Cebulę oraz słoninę kroimy w kostkę. Następnie smażymy, aż ze słoniny zrobią się zlociste skwarki, a cebula się ładnie zrumieni. Na talerze nakładamy porcje kopytek i polewamy skwarkami z cebulką.