lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Kopytka ze szpinakiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Kopytka wyszły bardzo smaczne szpinak wyśmienity polecam

Kopytka ze szpinakiem

Składniki:

Kopytka ze szpinakiem

 

 

Sposób przygotowania:

Kopytka ze szpinakiem
1-Obrałam ziemianki i ugotowałam .
2- Następnie odsączamy wodę czyli odcedzamy ziemniaki
3- Najlepiej przemielić je jeszcze
4-Dodajemy odsączony szpinak,pokrojony drobno mąkę, masło, jajka, doprawiamy solą i pieprzem.
5- Zagniatamy ciasto, formujemy wałki kroimy na 2 cm kluseczki. 6-. Wrzucamy je na osolony wrzątek, gdy wypłyną wyjmować delikatnie.odcedzić i usmażyć