oliwkowa

oliwkowa

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 321]

Kopytka ziemniaczane pikantne

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Podawać najlepiej z surówką...

Kopytka ziemniaczane pikantne

Składniki:

Kopytka ziemniaczane pikantne

 

Sposób przygotowania:

Kopytka ziemniaczane pikantne
Ziemniaki obrać, ugotować, odcedzić i przepuścić przez maszynkę. Dodać mąkę, jajka oraz utarty na drobnej tarce ser i posolić do smaku. Ciasto dobrze wyrobić. Formować z niego wałki, obtaczać w mące, spłaszczać lekko nożem i pokrajać w ukośne kluski. gotować partiami wrzucając na wrzącą osoloną wodę. Po dokładnym odcedzeniu okrasić, posypać zieleniną. podawać z surówką.