magmonika

magmonika

Kucharz
[Przepisów: 43]

Koreczki serowe z krewetkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Koreczki serowe z krewetkami

Koreczki serowe z krewetkami

Składniki:

Koreczki serowe z krewetkami

 

  • 8 dag żółtego sera w plastrach
  • 8 dag szynki w plastrach
  • 8 małych krewetek
  • 10 dag żółtego sera w kawałku
  • czerwona papryka
  • cytryna
  • łyżka słodkiej czerwonej papryki
  • szczypta chilli
  • łyżka posiekanych ziół
  • plaster szynki parmeńskiej
  • 6 oliwek
  • zioła do dekoracji

Sposób przygotowania:

Koreczki serowe z krewetkami
połowę plastrów sera rozłóż na folii aluminiowej tak, by częściowo na siebie nachodziły. Rozłóż na nich szynkę, a na niej resztę sera i zwiń. Roladę owiń folią i na 5 min włóż do piekarnika. Odstaw roladę do schłodzenia i pokrój w plastry. Ubierz je cytryną. 2/3 żółtego sera w kawałku pokrój w kostkę, z pozostałej części wytnij kulki i obtocz je w mielonej słodkiej papryce wymieszanej z chilli. Oczyść paprykę i wykrój z niej różne kształty. Część kostek serowych obtocz w posiekanych ziołach, za pomocą wykałaczki przymocuj oliwkę lub paprykową kulkę. szynkę parmeńską pokrój w paski i owiń pozostałe kostki sera. Udekoruj ziołami.