katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1651]

Koreczki śledziowe.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Koreczki dla lubiących dania ze śledziem.

Koreczki śledziowe. Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Koreczki śledziowe.

 

  • płaty śledziowe z zalewy octowej 6 płatów
  • kukurydza konserwowa 1/2 puszki
  • cebula 1 szt
  • jabłko 1 szt
  • papryka konserwowa
  • ogórki konserwowe
  • majonez
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Koreczki śledziowe.
Płaty śledziowe osączyć z zalewy. Paprykę i ogórki pokroić w paski. Cebulę i jabłko obrać, drobno pokroić. Kukurydze osączyć z zalewy. Na każdy płat śledzia położyć pasek papryki i ogórka. Zwinąć i spiąć wykałaczką. Jabłka , kukurydzę i cebulę połączyć dodać majonez, doprawić do smaku. Pod każdy koreczek położyć łyżkę sałatki. Ułożyć śledzie, dowolnie udekorować.
Koreczki śledziowe.
Smaczna i kolorowa śledziowa przystawka na przyjęcia.