Agnieszka Rec

Agnieszka Rec

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 177]

Koreczki śledziowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Wspaniała świąteczna przekąska dla wielbicieli ryb. Pięknie prezentujące się koreczki śledziowe smakują wyśmienicie.

Koreczki śledziowe

Składniki:

Koreczki śledziowe

 

  • 7 filetów śledzia w oleju
  • 2 średnie pomidory
  • 1 mała czerwona cebula
  • 7 płaskich łyżek gęstego majonezu
  • 2 ogórki konserwowe
  • 1/2 pęczka szczypiorku
  • dodatkowo:
  • 7 wykałaczek

Sposób przygotowania:

Koreczki śledziowe
Pomidory umyć i pokroić na grube plastry (bez spodów i czubka). Rozłożyć na półmisku. Posmarować każdy plaster pomidora łyżką majonezu i posypać obraną i pokrojoną w piórka czerwoną cebulą.

Każdy płat śledzia zwinąć i nabić na wykałaczkę. Każdego zwiniętego fileta śledziowego nabić za pomocą wykałaczki w pomidora z majonezem i cebulką.

Na wierzch każdej wykałaczki nabić po 1 grubszym plasterku pokrojonego ogórka konserwowego. Całość posypać umytym ,osuszonym i drobno posiekanym szczypiorkiem.