koreczki sledziowe

gosia56 offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 462
zdjęcia: 1 z 2
koreczki sledziowe
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 2

bardzo pyszna zakąska nawet lubiana przez tych którzy nie przepadają za śledziem


trudność: łatwe
czas:

koreczki sledziowe - SKŁADNIKI:

  • 3 łaty sledziowe solone
  • 3 marchewki
  • 3 ogórki korniszony
  • 1 słoiczek cebulek marynowanych
  • 1 papryka czerwona konserwowa
  • wykałaczki

koreczki sledziowe - PRZYGOTOWANIE:

Płaty śledziowe myjemy, moczymy w wodzie najlepiej 3 godziny.
Marchewkę krótko gotujemy,tniemy na plasterki,albo wycinamy kształt foremką.Ogórki kroimy w plasterki ,paprykę kroimy w wiekszą kostkę.Wymoczone sledzie kroimy na kawałki.
Cebulki odsączamy.Na wykałaczkę dajemy cebulkę,kawałek śledzia,marchewkę,ogórek,paprykę,i cebulkę .wkładamy do słoika.
Gotujemy zalewę,wodę ,ocet,sól,cukier,ziele angielskie,liść laurowy,zagotowujemy pod przykryciem,odstawiamy do wystygnięcia.Zimna zalewą zalewamy koreczki.
najlepiej je przygotować 2 dni wcześniej.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do koreczki sledziowe (strona 1 z 1)  
gusia1000

gusia1000
offline

2012-09-29 15:58
Dobre, tylko to robić, a potem jeść.
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Przepisy
Focaccia z cebulą Gofry z bitą śmietaną Kofty wieprzowe
Wołowe roladki z dynią w sosie pieczarkowym Sałatka z kapusty pekińskiej z ogórkiem kiszonej Glazurowane marchewki
Kapusta w paprykach Sałatka curry z kurczaka Pizza na kruchym cieście
Muszelki z sosem mięsno warzywnym Rozgrzewająca pomidorowa na żeberkach ( z imbirem) Naleśniki kukurydziane

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Co najczęściej jesz na śniadanie?

 
 Co najczęściej jesz na śniadanie?

głosuj
 

Ostatnio komentowane