SUPERPRZEPIS

Koreczki śledziowe.

         
ocena: 5/5 głosów: 10
Koreczki śledziowe. Więcej zdjęć (3)

Koreczki są szybkie do zrobienia i smaczne :-)

Składniki:

Koreczki śledziowe.

  • 6 płatów śledzi w oleju (matjas)
  • 1 słoik ogórków (korniszony z papryką bardzo dobre właśnie są z tej firmy Provitus)
  • 2 cebulki małe czerwone

Sposób przygotowania:

Koreczki śledziowe.

Śledzie moczymy w zimnej wodzie-osuszamy ręcznikiem papierowym. Cebulkę obieramy.Wszystko kroimy w krążki a paprykę w kostkę. Do wycięcia kółek śledziowych użyłam kieliszka. Następnie wszystko nadziewamy na patyczki. Czyli najpierw: Krążek śledzia,ogórek,cebulka,śledż,ogórek i na koniec kostkę papryki.Tak robimy do wyczerpania składników Mozna sobie oczywiście ułożyć wg.własnego gustu. Układamy na talerzu dekorujemy i gotowe. Z reszty śledzi jakie nam zostały po wycięciu kółeczek możemy sobie zrobic sałatkę śledziową.... :-)