Sałatki

Sałatki

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 177]

Książka Kucharska: Smaczne sałatki mięsne warzywne deserowe

koreczki sledziowe I

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Przepis pochodzi z książki: "Smaczne sałatki" Irena Radwańska

koreczki sledziowe I

Składniki:

koreczki sledziowe I

 

  • 12 płatów śledziowych,
  • 6 jajek,
  • mały słoik papryki marynowanej,
  • sok z cytryny,
  • majonez,
  • olej roślinny,
  • natka pietruszki.

 

Sposób przygotowania:

koreczki sledziowe I
śledzie wymoczyć, skropić sokiem z cytryny i olejem, odstawić do lodówki na 2-3 godziny. Jajka ugotować na twardo, przekroić na pół. Płaty œśledziowe posmarować z jednej strony majonezem. Włożyć do œśrodka połówkę jajka i paseczek papryki marynowanej. Filety œśledziowy ciasno zwinąć, spiąć Wykałaczka. Na półmisku ułożyć koreczki œśledziowe. Udekorować paseczkami papryki marynowanej i posiekana natka pietruszki.