mysza75

mysza75

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 914]

Koreczki śledziowe w occie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Koreczki śledziowe są idealne nie tylko jako zakąska ale też postne danie :-)

Koreczki śledziowe w occie Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Koreczki śledziowe w occie

 

  • 1/2 kg płatów śledziowych solonych

 

  • 3 cebule białe

 

 

 

 

  • 5 szklanek wody

 

  • 1 szklanka octu

 

  • 1 łyżeczka cukru

 

 

 

Sposób przygotowania:

Koreczki śledziowe w occie
Do garnka wlewam wodę, ocet, wrzucam ziarenka gorczycy, ziele angielskie, sól, cukier pokrojoną w piórka cebulę. Zalewę gotuję 5 minut. Odstawiam do ostygnięcia. Płaty śledziowe moczę w zimnej wodzie 4 godziny. Odsączam i nadziewam każdy płat kawałkiem ogórka, papryki, cebulki z zalewy. Zwijam koreczki i spinam wykałaczką. Wkładam do zalewy octowej do słoika żeby przeszły. Odstawiam do lodówki. smacznego
Koreczki śledziowe w occie
Wymoczone śledzie przygotowane do zrobienia koreczków
Koreczki śledziowe w occie
Zalewa occtowa z cebulką z koreczkami śledziowymi