Elficzna

Elficzna

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 454]

Koreczki z arbuzem i camembertem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Pyszne i nietypowe koreczki - połączenie słodkiego arbuza z cudownym smakiem sera

Koreczki z arbuzem i camembertem Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Koreczki z arbuzem i camembertem

 

  • Ilości w zależności ile takich koreczków chcemy zrobić. Na 4:
  • 4 kostki arbuza (2cmx2cm)
  • 4 kawałki - trójkąty sera camembert (dowolnego)
  • wykałaczki

Sposób przygotowania:

Koreczki z arbuzem i camembertem
Wykonanie bardzo proste. Potrzebujemy do tego 4 kawałki arbuza które posłużą nam jako podstawka. Arbuz musi być bardzo słodki - dojrzały - więc wybieramy ze środeczka najlepsze kawałki :) Można użyć tutaj specjalnej łyżeczki do wydrążania owoców ale ja nie przepadam za nią - zbyt wiele soku mi ucieka wtedy. Arbuza nadziewamy na wykałaczkę i stawiamy na talerzyku. Następnie nadziewamy trójkącik sera. Co jest ważne: dobrze jak kawałek arbuza jest większy niż sera a sam arbuz najlepiej jak jest lekko schłodzony. Fajna przekąska na upalne dni.
Koreczki z arbuzem i camembertem
Kawałki schłodzonego arbuza nadziewam na wykałaczki i ustawiam na talerzyku