mysza75

mysza75

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 914]

Koreczki z podgrzybkami i ogórkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Koreczki z podgrzybkami na zakąskę i nie tylko.

Koreczki z podgrzybkami i ogórkiem Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Koreczki z podgrzybkami i ogórkiem

 

 

Sposób przygotowania:

Koreczki z podgrzybkami i ogórkiem
Śledzie moczę w zimnej wodzie trzy godziny, odsączam. Do garnka wlewam wodę, ocet, dodaję ziele angielskie, liść laurowy, sól, cukier, pokrojoną cebulę. Zalewę zagotowuję dwie minuty i odstawiam do ostudzenia. Cebulę wybieram z zalewy i nadziewam filety śledzia cebulką, korniszonem i grzybkiem marynowanym. Spinam wykałaczką koreczki i wkładam do zalewy. Odstawiam na noc
Koreczki z podgrzybkami i ogórkiem
Płaty śledziowe przed namoczeniem w zimnej wodzie
Koreczki z podgrzybkami i ogórkiem
Cebulka pokrojona z zalewy i podgrzybki z octu
Koreczki z podgrzybkami i ogórkiem
Koreczki śledziowe w occie z cebulką i ogórkiem