Agnieszka Rec

Agnieszka Rec

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 177]

Koreczki z sera żółtego

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Urocze malutkie koreczki na karnawał z sera żółtego, małych korniszonów, papryki konserwowej, paluszków mięsnych.

Koreczki z sera żółtego

Składniki:

Koreczki z sera żółtego

 

  • 1 jabłko
  • 10 paluszków mięsnych
  • 20 dag sera żółtego w kawałku np.gouda
  • 2 -3 strąki papryki konserwowej
  • 5 malutkich ostrych korniszonów (w zalewie z papryczką chili )
  • dodatkowo:
  • 20 małych wykałaczek
  • liść sałaty zielonej

Sposób przygotowania:

Koreczki z sera żółtego
Jabłko umyć,osuszyć. Korniszony pociąć na malutkie centymetrowe kawałeczki. Ser żółty pokroić w kosteczkę 1 cm na 1 cm. Paprykę konserwową osączyć na papierowym ręczniku z zalewy.

Pokroić w 1 cm kosteczkę. Paluszki mięsne pokroić na 1,5 cm długości kawałki.

Na każdą wykałaczkę nabić po kolei : kawałeczek mięsnego paluszka,kawałeczek korniszona,kawałeczek papryki konserwowej,kawałeczek sera żółtego,kawałeczek papryki konserwowej,kawałeczek paluszka mięsnego.

Każdą tak przygotowaną wykałaczkę wbić w jabłuszko.

Gotowego "jeżyka" ułożyć ostrożnie na małym półmisku na liściu sałaty zielonej.