Korki ze śledzi

Śledź « poprzedni | następny »
hgg - Przepis na: Korki ze śledzi offline

Złoty Ekspert
Przepisy: 680
Korki ze śledzi
oceń:  
ocena: 3/5
głosów: 883

Z odsączonych z marynaty śledzi zdjąć filety razem ze skórą. Ułożyć jej


czas:

Korki ze śledzi - SKŁADNIKI:

  • 1 słoik marynowanych sledzi
  • 1 cebula
  • musztarda
  • cukier
  • pieprz
  • 4 łyżki oleju
  • sok z 1/2 cytryny

Korki ze śledzi - PRZYGOTOWANIE:

Z odsączonych z marynaty śledzi zdjąć filety razem ze skórą. Ułożyć jej jeden obok drugiego skórą do spodu na szklanej deseczce. Posmarować filety musztardą, posypac odrobina miałkiego cukru i drobno posiekaną cebulą. Każdy filet zwinąć, spiąć wykałaczką, ułożyć na talerzyku, posypac resztą cebuli i pokropić sokiem z cytryny. Przygotowac korki na dzień przed podaniem. Podawać ułożone na kromkach razowego chleba posmarowanego masłem.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Korki ze śledzi  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Śledź
Sałatka śledziowa z ogórkami małosolnymi Śledzie w sosie musztardowym Śledzie Dareczka
Mielone Eli ze śledziem Pasta śledziowa do pieczywa Pyszne śledzie Haliny
Lasagne z pieczarkami i rybą Śledzie smażone Śledzie w curry
Śledzie  wg Haliny Sałatka śledziowa z ziemniakami Sałatka śledziowa

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Mój ulubiony letni napój to:

 
 Mój ulubiony letni napój to:

głosuj
 

Ostatnio komentowane