Korki ze śledzi

Śledź « poprzedni | następny »
hgg

Złoty Ekspert
Przepisy: 680
MODERATOR
Korki ze śledzi
oceń:  
ocena: 3/5
głosów: 883

Z odsączonych z marynaty śledzi zdjąć filety razem ze skórą. Ułożyć jej


czas:

Korki ze śledzi - SKŁADNIKI:

  • 1 słoik marynowanych sledzi
  • 1 cebula
  • musztarda
  • cukier
  • pieprz
  • 4 łyżki oleju
  • sok z 1/2 cytryny

Korki ze śledzi - PRZYGOTOWANIE:

Z odsączonych z marynaty śledzi zdjąć filety razem ze skórą. Ułożyć jej jeden obok drugiego skórą do spodu na szklanej deseczce. Posmarować filety musztardą, posypac odrobina miałkiego cukru i drobno posiekaną cebulą. Każdy filet zwinąć, spiąć wykałaczką, ułożyć na talerzyku, posypac resztą cebuli i pokropić sokiem z cytryny. Przygotowac korki na dzień przed podaniem. Podawać ułożone na kromkach razowego chleba posmarowanego masłem.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Korki ze śledzi  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Śledź
Śledzie w musztardzie Ziemniaki z śledziową czapeczką Śledź w sosie śmietanowo-pomarańczowym
Śledzie po szwedzku Śledź z pieczarkami Tatar ze śledzia korzennego
Śledzie w occie Śledź w pomidorowym sosie Śledź w oleju z cebulą
Śledzie cebulowo czosnkowe Śledź w konserwowym towarzystwie Śledzie pod śnieżną pierzynką

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w konkursie Hortex! Przygotuj potrawę kuchni Ameryki Łacińskiej i wygraj cenne nagrody! Do wygrania jest robot Kitchen Aid w wybranym przez użytkownika kolorze oraz 5 nagród dodatkowych - nóż uniwersalny 20 cm Fiskars!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 
 Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane