Korki ze śledzi

Śledź « poprzedni | następny »
hgg - Przepis na: Korki ze śledzi offline

Złoty Ekspert
Przepisy: 680
MODERATOR
Korki ze śledzi
oceń:  
ocena: 3/5
głosów: 883

Z odsączonych z marynaty śledzi zdjąć filety razem ze skórą. Ułożyć jej


czas:

Korki ze śledzi - SKŁADNIKI:

  • 1 słoik marynowanych sledzi
  • 1 cebula
  • musztarda
  • cukier
  • pieprz
  • 4 łyżki oleju
  • sok z 1/2 cytryny

Korki ze śledzi - PRZYGOTOWANIE:

Z odsączonych z marynaty śledzi zdjąć filety razem ze skórą. Ułożyć jej jeden obok drugiego skórą do spodu na szklanej deseczce. Posmarować filety musztardą, posypac odrobina miałkiego cukru i drobno posiekaną cebulą. Każdy filet zwinąć, spiąć wykałaczką, ułożyć na talerzyku, posypac resztą cebuli i pokropić sokiem z cytryny. Przygotowac korki na dzień przed podaniem. Podawać ułożone na kromkach razowego chleba posmarowanego masłem.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Korki ze śledzi  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Śledź
Śledzie w śmietanie z dodatkiem jabłka Śledzie w śmietanie z żurawiną i jabłkiem Sałatka ze śledzi w oleju
Śledź w pomidorach z rodzynkami Śledziowa fantazja Śledzie marynowane
Śledzie po kaszubsku Sałatka śledziowa z pomarańczą Sałatka śledziowa z ogórkami małosolnymi
Śledzie w sosie musztardowym Śledzie Dareczka Mielone Eli ze śledziem

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane