Strona główna Korniszony - ogórki w occie

Korniszony - ogórki w occie

Przetwory « poprzedni | następny »
Halina07 - Przepis na: Korniszony - ogórki w occie offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 82
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Korniszony - ogórki w occie
oceń:  
ocena: 4/5
głosów: 2

Pyszne ogóreczki do obiadu i zakąski.


danie wegetariańskie
trudność: łatwe
czas:

Korniszony - ogórki w occie - SKŁADNIKI:

Korniszony - ogórki w occie - PRZYGOTOWANIE:

Wszystkie składniki zalewy (oprócz octu) gotować 5 minut. Ocet wlać na końcu−nie gotować. Porcja zalewy starcza na 4 słoiki litrowe. Nać pietruszki drobno pokroić. Chrzan pokroić w kostkę. Z kopru używać nasion kopru− ale muszą być jeszcze zielone (nie dawać suchych). 1 duży ząbek czosnku podzielić na 3 słoiki−jeśli są mniejsze to można dać cały ząbek na 1 słoik. Na dno słoika włożyć: koper, szczyptę natki pietruszki,czosnek−pokroić na małe kawałki oraz szczyptę chrzanu. Powkładać umyte ogórki. Na wierzch ponownie dać koper i pietruszkę. Zalać zalewą. Gotować 5 minut na wolnym ogniu.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Korniszony - ogórki w occie (strona 1 z 1)  
elizabeth

elizabeth
offline

2010-08-11 00:26
Rewelacyjne,przepyszne,znakomite,delikatne- polecam wszystkim. Dziękuję
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Przetwory
Powidła śliwkowo-jeżynowe z whisky Pomidorki koktajlowe w zalewie ziołowej Przecier z jabłek
Marynowane papryki Jabłka prażone z cynamonem do szarlotki Syrop miętowy z cytryną
Konfitura morelowo-borówkowa Powidła śliwkowe Sałatka z ogórków
Suszone pomidory w oliwie z ziołami Pomidorki koktajlowe z czosnkiem Ogórki z przyprawą do grilla

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Mój ulubiony letni napój to:

 
 Mój ulubiony letni napój to:

głosuj
 

Ostatnio komentowane