Halina07

Halina07

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 82]

Korniszony - ogórki w occie

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Pyszne ogóreczki do obiadu i zakąski.

Korniszony - ogórki w occie

Składniki:

Korniszony - ogórki w occie

 

Sposób przygotowania:

Korniszony - ogórki w occie
Wszystkie składniki zalewy (oprócz octu) gotować 5 minut. Ocet wlać na końcu−nie gotować. Porcja zalewy starcza na 4 słoiki litrowe. Nać pietruszki drobno pokroić. Chrzan pokroić w kostkę. Z kopru używać nasion kopru− ale muszą być jeszcze zielone (nie dawać suchych). 1 duży ząbek czosnku podzielić na 3 słoiki−jeśli są mniejsze to można dać cały ząbek na 1 słoik. Na dno słoika włożyć: koper, szczyptę natki pietruszki,czosnek−pokroić na małe kawałki oraz szczyptę chrzanu. Powkładać umyte ogórki. Na wierzch ponownie dać koper i pietruszkę. Zalać zalewą. Gotować 5 minut na wolnym ogniu.