Kniejson

Kniejson

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 446]

Korzenna choinka

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Od kilku lat w moim domu panuje tradycja piernikowych konstrukcji, w zeszłym roku był to domek z piernika, a w tym zrobiłem piernikową choinkę.

Korzenna choinka

Składniki:

Korzenna choinka

 

Sposób przygotowania:

Korzenna choinka
Miód zagotuj z przyprawami.

Przesianą mąkę posiekaj z zimnym masłem, po chwili dodaj pozostałe sypkie składniki (cukier i kakao), wbij jajka i dodaj ostudzoną masę miodową, całość dokładnie zagnieć.

Z wyrobionego ciasta wytnij około trzydziestu gwiazdek w ośmiu rozmiarach, ciastka piecz 15min w 160stop.

Upieczone pierniki smaruj nutellą i układaj jedne na drugich zaczynając od największych, a kończąc na najmniejszych.

Gotową choinkę polej białą czekoladą i udekoruj.