iziona

iziona

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1306]

Korzenne ciasteczka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Ciasteczka wzorowane na przepisie z bloga Moje wypieki z lekko zmniejszona ilością cukru, a i tak sa słodkie i pyszne.

Korzenne ciasteczka Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Korzenne ciasteczka

 

Sposób przygotowania:

Korzenne ciasteczka
Na stolnice przesiać mąkę, dodać cukier, przyprawę i płynny miód oraz jajko i masło. Z tych wszystkich składników szybko zagnieść gładkie ciasto, a następnie je schłodzić. Stolnicę delikatnie podsypać mąką i cienko rozwałkować ciasto ja rozwałkowałam na około 1/2 cm. Przy pomocy foremki wycinać kształty ciastek i układać je na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce. Ciastka piec około 10 min w temp. 190-200 st.
Korzenne ciasteczka
Z podanych składników szybko zagnieść ciasto
Korzenne ciasteczka
Z rozwałkowanego ciasta wycinać ciasteczka