mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Korzenny kompot z jabłek

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Pyszny, bardzo aromatyczny, korzenny kompot z jabłek:)

Korzenny kompot z jabłek Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Korzenny kompot z jabłek

 

 

Sposób przygotowania:

Korzenny kompot z jabłek
Jabłka myję, osuszam i obieram ze skórki. Kroję jabłka na cząstki, wykrawam gniazda nasienne i przekładam je do garnka. Wlewam zimną wodę i gotuję na niewielkim ogniu aż jabłka staną się miękkie. Dodaję do smaku cukier, goździki, cynamon i trzy plastry cytryny. Gotuję jeszcze kilka minut i przelewam kompot do dzbanka. Kompot podaję na ciepło (zimą) lub na zimno (latem).
Korzenny kompot z jabłek
Jabłka myję dokładnie, osuszam i obieram ze skórki
Korzenny kompot z jabłek
Następnie jabłka kroję na cząstki, wykrawam gniazda nasienne
Korzenny kompot z jabłek
Jabłka wkładam do garnka i zalewam wodą, gotuję
Korzenny kompot z jabłek
Na koniec do kompotu z jabłek wsypać zmielony cynamon