Kostka wegierska

Biszkopty « poprzedni | następny »
Marika_1961 - Przepis na: Kostka wegierska offline

Szef Kuchni
Przepisy: 60
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Kostka wegierska
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 3

pyszne ciasto do popoludniowej kawy(jesli damy 1 lyzke kakao wtedy krem bedzie jasniejszy)


trudność: łatwe
czas:

Kostka wegierska - SKŁADNIKI:

  • Ciasto:
  • 7 jajek
  • 1 szklanka cukru
  • 2/3 szklanki maki tortowej
  • 10 lyzek maki ziemniaczanej
  • 1 lyzeczka proszku do pieczenia
  • 1/2 lyzeczki sody oczyszczanej
  • 2 lyzki kakao
  • Masa:
  • 3 galaretki o roznych kolorach
  • 2 lyzki zelatyny
  • 1 szklanka mleka
  • 4 jajka
  • 1 szklanka cukru
  • 250 gram margaryny
  • 2 lyzki kakao
  • pergamin

Kostka wegierska - PRZYGOTOWANIE:

Jajka ubic z cukrem na puszysta mase,dodac make wymieszana z pozostalymi skladnikami.Ciasto wlac do wylozonej pergaminem blaszki i piec w temp 180°C przez 30 minut.
Masa:
Galaretki przyrzadzic wedlug przepisu na opakowaniu ,wystudzic i pokroic w gruba kostke.
Zelatyne rozpuscic w szklance mleka.Bialka ubic z cukrem .Margaryne utrzec z zoltkami i kakao,dodac mleko z rozpuszczona zelatyna i ubite bialka z cukrem,oraz pokrojone galaretki.Ostudzone ciasto przekroic wzdluz przelozyc masa.Udekorowac wedlug uznania


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Kostka wegierska (strona 1 z 1)  
Sarenka

Sarenka
offline

2011-02-13 14:23
Nie spotkalam sie z takim ciachem, ale podoba mi sie :)
Skomentuj
Oceń:
0
vi

vi
offline

2011-03-15 22:07
do wypróbowania :)
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Biszkopty
Kosmiczne ciasto szpinakowe Truskawkowy obłoczek Kilimandżaro z pijanymi figami
Ciasto z kokosem Ciasto Łabędzi Puch Makowo-kokosowe
Kilimandżaro - ciasto z jabłkami Orzeźwiający piegus z kokosem i galaretką kiwi Ciasto z galaretką i ananasem
Jabłkowo-orzechowe cudo Ciasto cytrynowe Śmietanowiec z brzoskwiniami

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem! Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem!

    Kuchnia polska nie ma sobie równych. Rozgrzewający kapuśniak, pierogi czy tradycyjny schabowy to smaki, które kocha każdy Polak. Jakie jest Wasze spojrzenie na kuchnię polską? Pochwalcie się sprawdzonymi recepturami. Do wygrania zaproszenia do restauracji Folk Gospoda!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert online

 
 
 

Sonda

Z dyni najczęściej przyrządzam:

 
 Z dyni najczęściej przyrządzam:

głosuj
 

Ostatnio komentowane