kasik12

kasik12

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 508]

Kostka z kaszy manny

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Kostka z kaszy manny podawana do zup pomidorowych, jarzynowych lub owocowych.

Kostka z kaszy manny

Składniki:

Kostka z kaszy manny

 

Sposób przygotowania:

Kostka z kaszy manny
Kaszę wymieszaj z kilkoma łyżkami zimnej wody. Do garnka wlej 1 i 1/2 szkl. wody, posól i dodaj masło. Zagotuj i dodawaj kaszę powoli mieszając. Gotuj na małym ogniu pod przykryciem. Ugotowanaą kaszę wymieszaj z zieleniną. Przelej do blaszki aby grubość kaszy miała ok. 1 cm. Pozostaw aż się ssiądzie. Potem krajaj w kostkę. Podawaj z zupą pomidorową, jarzynową lub owocową.
Smacznego!;-)