anja3107

anja3107

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 169]

Koszyczki wiosenne

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 12
         
ocena: 4/5 głosów: 15

Wiosenne koszyczki to doskonała przekąska, która na pewno zasmakuje każdemu. Polecam ją zrobić. Jest pyszna.

Koszyczki wiosenne Więcej zdjęć (9)

Składniki:

Koszyczki wiosenne

 

  • 12 kromek chleba tostowego
  • 1/2 pomidora
  • 15 dag sera żółtego
  • 1 parówka cienka
  • pęto szczypiorku
  • nieduży kawałek mielonki
  • pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Koszyczki wiosenne
Chleb tostowy wyjąć i każdą kromkę delikatnie rozwałkować. Włożyć je do wysmarowanych foremek na muffinki. Pokroić mielonkę, pomidora, parówkę w niewielkie kawałki, tak aby zmieścić po trochu w każdej kromce.

Całość zasypać startym żółtym serem, przyprawić pieprze do smaku i posypać poszatkowanym szczypiorkiem. Całość włożyć do piekarnika na ok. 20-25 minut i piec w 180 st.

Spożywać najlepiej ciepłe.
Koszyczki wiosenne
Na sam początek do foremki na muffinki włożyć po kromce chleba tostowego.
Koszyczki wiosenne
Następnie po kolei wkłada pokrojone mniejsze kawałki dodatków.
Koszyczki wiosenne
Ser żółty zetrzeć na tarce i posypać zawartość foremki.
Koszyczki wiosenne
Szczypiorek posztakować i na koniec posypać po koszyczkach.
Koszyczki wiosenne
Piec.
Koszyczki wiosenne
Wiosenne kszyczki- pyszne i na pewno proste
Koszyczki wiosenne
Wiosenne kszyczki- pyszne i na pewno proste
Koszyczki wiosenne
Wiosenne kszyczki- pyszne i na pewno proste