Mati13

Mati13

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 889]

Kotelty mielone z białą kapustą

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

kotlecikie mielone z warzywem w srodku

Kotelty mielone z białą kapustą

Składniki:

Kotelty mielone z białą kapustą

 

  • 1 kg mielonego mięsa
  • 1 kg białej kapusty
  • 1 cebula
  • 1 szklanki kaszy mannej
  • 6 łyżek bułki tartej + do obtaczania
  • 2 jajka
  • przyprawy
  • olej

Sposób przygotowania:

Kotelty mielone z białą kapustą
białą kapustę jak najdrobniej musimy poszatkować, następnie dodajemy łyżeczke soli i dostawiamy na jakiś czas, następnie odciskamy soki i kapuste dodajemy do mielonego mięsa, dodajemy cebulę pokrojoną w kostke. Dodajemy kasze manną, bułke tartą, jajko oraz pieprz, sól i kucharka do smaku. Formujemy zgrabne kotlety, lekko je dociskamy, obtaczamy w bułce i smażymy na patelni, na wolym ogniu do miękkości. Można też upiec w piekarniku.