dayzi

dayzi

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1202]

Kotlety z pęczaku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
  • KALORIE: 250
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Proste w przygotowaniu kotleciki z pęczaku i jajek. Wybornie smakuje z surówko lub sałatką jarzynową.

Kotlety z pęczaku Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kotlety z pęczaku

 

Sposób przygotowania:

Kotlety z pęczaku
Pęczak gotujemy w osolonej wodzie. Odcedzamy i studzimy. Cebulę siekamy i szklimy na patelni. Dodajemy do kaszy. Ugotowane jajka ścieramy na tarce i dodajemy do kaszy. Dodajemy otręby, jajko i przyprawy do smaku. Jeśli masa jest za rzadka dodajemy odrobinę bułki tartej. Z masy formujemy kotlety. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor. Smacznego! 
Kotlety z pęczaku
Ugotowany pęczak odcdzamy i dokładnie studzimy.
Kotlety z pęczaku
Cebulę siekamy i szklimy na rozgrzanym tłuszczu.
Kotlety z pęczaku
Ugotowane jajka ścieramy na tarce i dodajemy do kaszy.
Kotlety z pęczaku
Z masy pęcakowej formujemy zgrabne kotlety.

Tagi:

jajko tarta jajka