gosia56

gosia56

Złoty Ekspert
[Przepisów: 823]

Kotleciki bezmięsne

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Ostatnio w mojej kuchni króluje soczewica czerwona, bardzo nam smakuje a jeszcze szybciej się gotuje .Dlatego wymyślam rożne dania z soczewicą.

Kotleciki bezmięsne Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kotleciki bezmięsne

 

Sposób przygotowania:

Kotleciki bezmięsne
Soczewicę płuczemy dajemy do garnka i gotujemy.Należy pamiętać ze jak się zagotuje moment i jest gotowa odsączamy . Pieczarki obieramy ścieramy na tarce.Na patelni rozgrzewamy masło dodajemy pokrojoną cebulę i szalotkę chwilę podsmażamy dodajemy pieczarki i por podsmażamy. Do podsmażonych pieczarek dodajemy sól,pieprz i soczewicę mieszamy i studzimy.Do zimnej masy wbijamy jajka dodajemy czubricę zieloną ,kaszę mannę i bułkę tartą wyrabiamy masę.Jeżeli masa jest wolna to można dodać trochę bułki tartej albo kaszy manny.Masę najlepiej odstawić na trochę do lodówki.Z masy formujemy kotleciki obtaczamy w bułce tartej smażymy z dwóch stron na złoty kolor. POLECAM!!!
Kotleciki bezmięsne
Pieczarki ścieramy na tarce a pora kroimy drobno.
Kotleciki bezmięsne
Pieczarki podsmażamy z cebulą szalotką i porem.
Kotleciki bezmięsne
Do masy dodajemy wszystkie składniki wyrabiamy.
Kotleciki bezmięsne
Z masy formujemy kotleciki obtaczamy w bułce tartej i smazymy .