Ilonar2301

Ilonar2301

Złoty Ekspert
[Przepisów: 744]

Kotleciki drobiowe a la schabowe

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Czasami zwykłe schabowe zastępuję takimi kotletami z piersi kurczaka.

Kotleciki drobiowe a la schabowe

Składniki:

Kotleciki drobiowe a la schabowe

 

 

Sposób przygotowania:

Kotleciki drobiowe a la schabowe
Pierś z kurczaka po umyciu i osuszeniu kroimy na porcje. Każdą z porcji oprószamy solą, pieprzem, przyprawą do kurczaka i odstawiamy na koło godzinę. Po upływie tego czasu porcje delikatnie zbijamy tłuczkiem do mięsa. Bułkę tartą mieszamy na talerzu z ziołami prowansalskimi. Jajka rozbijamy do miseczki i roztrzepujemy przy użyciu widelca. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz. Kotlety panierujemy w jajku i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym na patelni oleju na złoty kolor z obu stron.