gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1329]

Kotleciki drobiowe z kukurydzą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Tak przygotowane kotleciki drobiowe z kukurydzą podaję z ziemniakami i surówką jako danie na obiad. Polecam.

Kotleciki drobiowe z kukurydzą

Składniki:

Kotleciki drobiowe z kukurydzą

 

  • 1 podwójny filet z kurczaka
  • 1/3 puszki kukurydzy
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 2 duże jajka
  • przyprawa do kurczaka
  • przyprawa un. Kucharek
  • masło do smazenia

Sposób przygotowania:

Kotleciki drobiowe z kukurydzą

ETAP 1:

Kotleciki drobiowe z kukurydzą
Pokrojony w kostkę filet przekładamy do miski.

Filet z kurczaka płuczemy, osuszamy na ręczniku papierowym, po czym kroimy w drobną kostkę i przekładamy do miski.

ETAP 2:

Kotleciki drobiowe z kukurydzą
Do pokrojonego fileta wsypujemy kukurydzę.

Do mięsa wsypujemy odcedzoną z zalewy kukurydzę.

ETAP 3:

Kotleciki drobiowe z kukurydzą
Do mięsa i kukurydzy wsypujemy mąkę i przyprawy oraz wbijamy jajka.

Następnie dodajemy mąkę ziemniaczaną, jajka i przyprawy do smaku. Wszystko razem dokładnie mieszamy.

ETAP 4:

Kotleciki drobiowe z kukurydzą
Na rozgrzanym tłuszczy smażymy kotleciki drobiowe.

Łyżką nabieramy masę i formujemy na rozgrzanym tłuszczu kotleciki. Smażymy na złoty kolor z obu stron.


Tagi:

kukurydza