majupa

majupa

Kucharz
[Przepisów: 8]

Kotleciki drobiowo-pieczarkowe

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Świetny pomysł na obiad dla dałej rodziny.

Kotleciki drobiowo-pieczarkowe

Składniki:

Kotleciki drobiowo-pieczarkowe

 

  • pierś kurczaka
  • pieczarki
  • ser żółty
  • łyżka majonezu
  • maggi

 

Sposób przygotowania:

Kotleciki drobiowo-pieczarkowe
Pierś płuczemy, osuszamy, kroimy w kostkę. Pieczarki ścieramy na tarce i dusimy na patelni. Ser żółty kroimy w drobne kawałeczki lub ścieramy na tarce.
Pierś mieszamy z wystudzonymi pieczarkami. Dodajemy kilka łyżek startego żółtego sera i majonez. Doprawiamy maggi. Formujemy kotleciki i smażymy na rozgrzanym oleju. Należy uważać aby kotleciki się nie przypaliłuy. Podajemy z makaronem lub ryżem i surówką.