migotka28

migotka28

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1303]

Kotleciki drobiowo-selerowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Pyszna propozycja na obiadek. Kotleciki z posiekanej piersi kurczaka i selera. Do tego ryż z dodatkiem kurkumy i wiosenna surówka z rzodkiewki.

Kotleciki drobiowo-selerowe Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kotleciki drobiowo-selerowe

kotleciki

  • 400 g piersi z kurczaka
  • 300 g selera
  • 3 jajka
  • 1 łyżka natki pietruszki
  • sól,pieprz
  • olej do smażenia

dodatki

  • ryż z dodatkiem kurkumy
  • surówka z rzodkiewki

Sposób przygotowania:

Kotleciki drobiowo-selerowe
Pierś kurczaka drobno pokroić. Selera zetrzeć na tace o grubych oczkach. Przygotowane składniki przełożyć do miski. Dodać jajka i posiekaną natkę pietruszki. Wszystko dokładnie wymieszać, doprawić do smaku solą i pieprzem. Rozgrzać patelnię z odrobiną oleju i nakładać po łyżce masy. Łyżką uformować płaskiego kotlecika. Smażyć z obu stron na złoty kolor. Podawać z ulubionymi dodatkami. Ja podałam z ryżem ugotowanym z dodatkiem kurkumy i surówką z rzodkiewki z dodatkiem śmietany i szczypiorku. 
Kotleciki drobiowo-selerowe
Pierś kurczaka pokroić w drobna kostkę.
Kotleciki drobiowo-selerowe
Selera zetrzeć na tace o grubych oczkach.
Kotleciki drobiowo-selerowe
Przygotowane składniki przełożyć do miski. Dodać jajka i posiekaną natkę pietruszki. Wszystko dokładnie wymieszać, doprawić do smaku solą i pieprzem.
Kotleciki drobiowo-selerowe
Rozgrzać patelnię z odrobiną oleju i nakładać po łyżce masy. Łyżką uformować płaskiego kotlecika. Smażyć z obu stron na złoty kolor.