Strona główna Kotleciki i duszone opieńki w śmietanie

Kotleciki i duszone opieńki w śmietanie.

luna19

Srebrny Ekspert
Przepisy: 572
zdjęcia: 1 z 1
Kotleciki i duszone opieńki w śmietanie.
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Opieńki w roli głównej, tym razem z kotletami.


trudność: łatwe
czas:

Kotleciki i duszone opieńki w śmietanie. - SKŁADNIKI:

Kotleciki i duszone opieńki w śmietanie. - PRZYGOTOWANIE:

100 gr grzybków, pół posiekanej cebuli przysmażyć na niewielkiej ilości tłuszczu. Mięso wymieszać z przysmażonymi grzybkami, jajkiem przyprawami ( sól,pieprz,estragon,majeranek) i 1 łyżką bułki tartej. Z przygotowanej masy robić małe kotleciki i panierować w bułce tartej. Usmażyć na tłuszczu z obu stron.



Na łyżce oleju przyrumienić posiekaną cebulkę, dodać 300 gr opieniek podlać mlekiem i zagotować, pogotować ok 10 min, śmietanę wymieszać z mąką, dodać do sosu , wymieszać i zagotować, Doprawić solą i pieprzem. Kotleciki podawać z duszonymi opieńkami i dowolną surówką.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Kotleciki i duszone opieńki w śmietanie.  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Mięso mielone
Kotleciki mielone z jajkiem Kolorowe kotleciki z piekarnika Pulpety w słonecznikowym sosie z makaronem
Kiełbasa wieprzowa ze słoika Kiełbasa ze słoika Kotlety mielone nadziewane ogórkami kiszonymi
Wielkanocna pieczeń z jajkiem Sos z podsmażaną cebulką i zrazami Kiełbasa drobiowo - wieprzowa ze słoika
Mielone z żółtkami Mielone z niespodzianką z sosem pieczarkowym Kotlety mielone czosnkowe z groszkiem

Redakcja Gotuje

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane