Strona główna Kotleciki i duszone opieńki w śmietanie

Kotleciki i duszone opieńki w śmietanie.

luna19 - Przepis na: Kotleciki i duszone opieńki w śmietanie. offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 572
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Kotleciki i duszone opieńki w śmietanie.
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Opieńki w roli głównej, tym razem z kotletami.


trudność: łatwe
czas:

Kotleciki i duszone opieńki w śmietanie. - SKŁADNIKI:

  • 400 gr opieniek (mogą być mrożone)
  • 1 cebula
  • pół szkl mleka
  • 200 ml śmietany
  • 1 łyżka mąki
  • sól
  • pieprz
  • 300 gr mięsa mielonego
  • 1 jajko
  • szczypta estragonu
  • natka pietruszki
  • szczypta majeranku
  • 3 łyżki bułki tartej
  • tłuszcz do smażenia

Kotleciki i duszone opieńki w śmietanie. - PRZYGOTOWANIE:

100 gr grzybków, pół posiekanej cebuli przysmażyć na niewielkiej ilości tłuszczu. Mięso wymieszać z przysmażonymi grzybkami, jajkiem przyprawami ( sól,pieprz,estragon,majeranek) i 1 łyżką bułki tartej. Z przygotowanej masy robić małe kotleciki i panierować w bułce tartej. Usmażyć na tłuszczu z obu stron.



Na łyżce oleju przyrumienić posiekaną cebulkę, dodać 300 gr opieniek podlać mlekiem i zagotować, pogotować ok 10 min, śmietanę wymieszać z mąką, dodać do sosu , wymieszać i zagotować, Doprawić solą i pieprzem. Kotleciki podawać z duszonymi opieńkami i dowolną surówką.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Kotleciki i duszone opieńki w śmietanie.  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Mięso mielone
Conchiglioni z łopatką pod beszamelem Kotlety z mielonego z ryżem + sos grzybowy Pulpeciki z bazylią
Klopsy z kapustą w środku Bigos z pulpetami Kebab domowy wieprzowy z ketchupem
Grillowane pulpeciki z kaszą manną Rolada z mielonego z ryżem,grzybami i marchewką Pulpeciki w leśnym sosie
Mielone kulki pod serową czapą Zapiekanka z mięsa mielonego i ziemniaków Mielonka ze słoika

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem! Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem!

    Kuchnia polska nie ma sobie równych. Rozgrzewający kapuśniak, pierogi czy tradycyjny schabowy to smaki, które kocha każdy Polak. Jakie jest Wasze spojrzenie na kuchnię polską? Pochwalcie się sprawdzonymi recepturami. Do wygrania zaproszenia do restauracji Folk Gospoda!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

misia5
misia5

Złoty Ekspert online

 
 
 

Sonda

Z dyni najczęściej przyrządzam:

 
 Z dyni najczęściej przyrządzam:

głosuj
 

Ostatnio komentowane