Babeczka35

Babeczka35

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1769]

Kotleciki jajeczne

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Bardzo delikatne i smaczne kotleciki ,które możemy podać z ziemniakami i dowolną ulubioną surówką.Pomysł na tani obiad.

Kotleciki jajeczne

Składniki:

Kotleciki jajeczne

 

  • 6 jajek ugotowanych na twardo
  • 1 surowe jajko
  • 1 bułka namoczona i odciśnięta w mleku lub wodzie
  • sól,pieprz
  • masło do smażenia
  • posiekany szczypiorek do dekoracji
  • bułka tarta do obtoczenia

Sposób przygotowania:

Kotleciki jajeczne
Ugotowane jajka studzimy i obieramy,następnie ścieramy na tarce o dużych oczkach.Do jajek dodajemy odciśniętą bułkę,przyprawiamy do smaku solą i pieprzem,dokładnie mieszamy.Z masy formujemy niewielkie kotleciki i obtaczamy w bułce tartej.Na patelni rozgrzewamy masło i smażymy kotleciki po kilka minut z każdej strony.Usmażone kotlety osączamy na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu i posypujemy posiekanym szczypiorkiem.Podajemy od razu gorące.

Tagi:

jajko tarta jajka