Pojemsobie

Pojemsobie

Szef Kuchni
[Przepisów: 33]

Kotleciki koktajlowe

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Polecam szczególnie piwoszom, doskonałe na ząb.

Kotleciki koktajlowe

Składniki:

Kotleciki koktajlowe

 

  • 0,5 kg mięsa mielonego
  • 1 łyżeczka keczupu
  • 1/4 łyżeczki pieprzu
  • 2 łyżeczki chrzanu
  • 1/2 szklanki drobno posiekanej cebuli
  • 1/4 szklanki wody
  • 1/4 szklanki bułki tartej
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka soli / jeśli mięso mielone nie było solone/
  • 3 plasterki boczku wędzonego.

Sposób przygotowania:

Kotleciki koktajlowe
Wszystkie składniki wymieszać, formować kotleciki wielkości orzecha włoskiego. Usmażyć. Boczek drobno pokroić i usmażyć z niego skwarki. Wyłożyć na półmisek i posypać skwarkami z boczku.