Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Kotleciki mielone z jajkiem na twardo

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Kotleciki mielone z jakiem na twardo są bardzo smaczne i sycące. Często goszczą na moim stole z dodatkiem sosu koperkowego.

Kotleciki mielone z jajkiem na twardo Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kotleciki mielone z jajkiem na twardo

 

Sposób przygotowania:

Kotleciki mielone z jajkiem na twardo
1 jajko ugotować na twardo, ostudzić, pokroić w kostkę. Bułkę zamoczyć w wodzie, odcisnąć. Do mielonego mięsa dodać surowe jajko, przeciśnięty przez praskę czosnek, odciśniętą bułkę, 1 garść płatków kukurydzianych, sól i pieprz. Wszystko dokładnie wyrobić. Pod koniec dodać posiekane gotowane jajko i szczypiorek, wymieszać. Z masy mięsnej formować małe kotleciki, obtaczać w pokruszonych płatkach kukurydzianych i smażyć z obu stron na rozgrzanym oleju.
Kotleciki mielone z jajkiem na twardo
Do mięsa dodać jako bułkę i przyprawy wyrobić
Kotleciki mielone z jajkiem na twardo
Następnie wsypać posiekany szczypiorek i jajko na twardo
Kotleciki mielone z jajkiem na twardo
Mięso z dodatkami razem dokładnie wymieszać
Kotleciki mielone z jajkiem na twardo
Formować kotleciki obtaczać w płatkach kukurydzianych i smażyć na oleju