marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Kotleciki mielone z serem i kaparami.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Mięso na kotlety zmielić i wyrobić z jajkiem,solą i pieprzem,uklep- -ać na placek i dać nadzienie z sera tartego i kaparów.Zalepić i smażyć

Kotleciki mielone z serem i kaparami.

Składniki:

Kotleciki mielone z serem i kaparami.

 

Sposób przygotowania:

Kotleciki mielone z serem i kaparami.
Mięso na kotlety zmielić przez maszynkę,a potem wymieszać z jajkiem,solą,pieprzem,a następnie uklepać na dłoni placuszek i
dać nadzienie z tartego sera lub kawałeczek sera oraz kilka kulek
kaparów i zalepić mocno,aby nie wyszło nadzienie.Olej rozgrzać na patelni,a kotleciki obtoczyć w kolejnym jajku i bułce tartej.Sma-
-żyć i podawać z frytkami lub ziemniakami z wody.