Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Kotleciki mielone z serkiem brie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Kotleciki mielone z serem pleśniowym brie są bardzo smaczne. Mają delikatny i charakterystyczny smak.

Kotleciki mielone z serkiem brie Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kotleciki mielone z serkiem brie

 

Sposób przygotowania:

Kotleciki mielone z serkiem brie
Ser brie pokroić na 1 cm plasterki. Cebulę drobno posiekać i zeszklić na rozgrzanej 1 łyżce oleju, ostudzić. Do mielonego mięsa dodać majonez, jajko, przeciśnięty przez praskę czosnek, 2-3 łyżki bułki tartej, 2 łyżki wody, sól i pieprz do smaku. Wszystko razem dokładnie wyrobić. Z masy mięsnej formować placuszki, wkładać po plasterku sera, zawinąć i dokładnie zlepić. Kotleciki obtaczać w bułce tartej i smażyć z obu stron na rozgrzanym oleju. Usmażone osączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.
Kotleciki mielone z serkiem brie
Do mielonego mięsa dodać wszystkie przygotowane składniki
Kotleciki mielone z serkiem brie
Serek pleśniowy brie pokroić na 1 cm plasterki
Kotleciki mielone z serkiem brie
Z mięsa formować placuszki układać plasterki sera
Kotleciki mielone z serkiem brie
Uformować kotleciki obtoczyć w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju