Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Kotleciki nadziewane jajkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Kotleciki mielone są bardzo popularne i smaczne. Nadziewane gotowanymi jajkami mają efektowny wygląd.

Kotleciki nadziewane jajkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kotleciki nadziewane jajkami

 

Sposób przygotowania:

Kotleciki nadziewane jajkami
Bułkę namoczyć w wodzie, odcisnąć. Drobno pokrojoną cebulę podsmażyć na maśle. Ugotowane jajka obrać, przeciąć wzdłuż na połówki. Do mielonego mięsa dodać 1 surowe jajko, odciśniętą bułkę, cebulę, zmiażdżony czosnek, przyprawy, dokładnie wyrobić. Z masy mięsnej formować placuszki, ułożyć po pół jajka. Połówki jajek oprószyć solą i pieprzem, posmarować musztardą i zawinąć w mięso i dokładnie zlepić. Kotleciki obtoczyć w bułce tartej i zrumienić na rozgrzanym oleju. Usmażone osączyć na papierowym ręczniku.
Kotleciki nadziewane jajkami
Mielone mięso połączyć z przygotowanymi skłądnikami
Kotleciki nadziewane jajkami
Na placuszki z mięsa ukłądać połówki jajek
Kotleciki nadziewane jajkami
Dokładnie zlepić obtoczyć w bułce tartej
Kotleciki nadziewane jajkami
Na rozgrzanym oleju rumienić na złoty kolor